Proclimate dakrollen slurpen CO2

In de Proclimate dakrollen van Troelstra & de Vries wordt als toplaag granulaat van olivijn gebruikt. De fabrikant claimt met de dakrollen voor een langdurige CO2-absorptie te zorgen.

De moderne maatschappij produceert teveel CO2, met als gevolg opwarming van de aarde. Overal ter wereld zoeken geleerden naar een oplossing voor dit probleem. Maar volgens professor doctor R.D. Schuiling ligt de oplossing onder onze voeten: Olivijn.
 
CO2 absorberen
Deze halfedelsteen die vrijwel overal op de wereld in de grond zit, kan namelijk CO2 absorberen. 1 kilo Olivijn kan 1,2 kilo broeikasgas omzetten in onschadelijk zand, magnesium, bicarbonaat en ijzer. De snelheid waarmee dit gebeurt is afhankelijk van de korrelgrootte, de luchtvochtigheid en temperatuur.

Daken
Op de daken in Nederland zijn gunstige omstandigheden te vinden voor het Olivijn concept. En het is daar waar professor doctor Schuiling en de Friese fabrikant van dakrollen Troelstra & de Vries elkaar gevonden hebben.

In het nieuwste dakbedekkingsproduct 'ProClimate' van Troelstra & de Vries wordt als toplaag granulaat van olivijn gebruikt. In combinatie met een lange levensduur van zo'n 25 jaar zorgt ProClimate daarmee voor een langdurige CO2 -absorptie.

Weliswaar niet voldoende om het klimaatprobleem volledig te keren, maar wel een goede, betaalbare en praktische manier om een steentje bij te dragen aan de oplossing van het CO2-probleem. En om een bewustzijnsverandering op gang te brengen waarbij we het klimaatprobleem niet langer zien als onoplosbaar, maar als iets waaraan iedereen wat bij kan dragen.

Voor meer informatie: Troelstra & de Vries dakrollen

Deel dit artikel

permalink