Van Kyoto tot meterkast

Op donderdag 17 september aanstaande vindt in Den Haag de werkconferentie “Van Kyoto tot meterkast” plaats.

Doel van de conferentie is om de verschillende partijen in de bouwkolom samen te laten nadenken over succesvol duurzaam bouwen.

Gebrek aan afstemming
Opdrachtgever, architect, vergunningverlener, aannemer of installateur; alle partijen in de bouwkolom hebben hun eigen verantwoordelijkheid in het bouwproces. De praktijk leert echter dat het succes van duurzaam bouwen steeds vaker wordt ondermijnd door gebrek aan afstemming en samenwerking in de beginfase. Dit kan in de uitvoeringsfase tot praktische problemen leiden.

Legionella
Een bekend voorbeeld hiervan is de legionella problematiek. Door toepassing van nieuwe duurzame concepten zoals laagtemperatuurverwarming wordt het steeds moeilijker om een plaats in een woning te vinden voor koudwaterleidingen, met alle risico’s voor de volksgezondheid van dien.

Tijdens de conferentie zullen deelnemers uit de bouwkolom bij elkaar zitten om tot creatieve oplossingen te komen voor succesvolle samenwerking bij duurzaam en energiezuinig bouwen.

Initiatiefnemers
De gemeente Den Haag, Dunea (drinkwaterbedrijf), UNETO-VNI (ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en technische detailhandel), Stadsgewest Haaglanden en Hogeschool Zuyd en Avans Hogeschool hebben het initiatief genomen tot de organisatie van deze conferentie.
Deelname staat open voor projectontwikkelaars, ontwerpers, architecten, medewerkers van gemeenten, provincie en rijksoverheid, energiebedrijven, drinkwaterbedrijven, aannemers, adviseurs, installateurs en overige betrokkenen bij bouwprocessen.

Meer informatie en (kosteloze) aanmelding: www.vankyotototmeterkast.nl

Deel dit artikel

permalink