Record aantal inzendingen Green Challenge

De Postcode Lottery Green Challenge heeft dit jaar een record aantal inzendingen van duurzame ideeën ontvangen.

Het aanmeldformulier op de website is wereldwijd door 313 mensen volledig ingevuld, waarvan 102 in de categorie Energie, 37 Lifestyle, 25 Mobiliteit, 24 Design en 18 ICT. Vorig jaar dongen 235 ideeën mee.

De inzenders maken kans op de hoofdprijs van 500.000 euro om een product of dienst op de markt te brengen, dat CO2-uitstoot aantoonbaar vermindert. Bovendien zijn dit jaar voor het eerst twee extra prijzen van 100.000 euro te winnen voor de ideeën die volgens de jury ondersteuning verdienen.

Jury
De komende weken kiest de prejury de vijf tot zeven beste ideeën uit. De genomineerden worden uitgenodigd naar Nederland te komen, waar zij in vijf dagen worden klaargestoomd hun ideeën voor een internationale jury en publiek te verdedigen tijdens het multimedia evenement PICNIC te Amsterdam. Achter gesloten deuren verdedigen zij hun idee voor de jury, bestaand uit juryvoorzitter Liesbeth van Tongeren (Greenpeace), Niklas Zennström (Kazaa, Skype en Joost), Bas Verhart (Media Republic en mede-initiatiefnemer PICNIC) en Jim Walker (The Climate Group).

De genomineerden voor de Green Challenge zijn 10 september bekend.

Deel dit artikel

permalink