Jong & SERieus over duurzame economie

De Sociaal-Economische Raad (SER) en de Nationale Jeugdraad (NJR) organiseren 30 september een conferentie over duurzame economie.

Daarbij staat de discussie tussen jongeren en de ‘gevestigde orde’ over een duurzame economie centraal. Kan de economie groeien zonder dat het milieu of volgende generaties daarvoor de rekening betalen? Waar gaan we in de toekomst ons geld mee verdienen? Kortom, hoe ziet een duurzame economie eruit?

Programma
De bijeenkomst wordt geopend door SER-voorzitter Alexander Rinnooy Kan. Wetenschappers en ondernemers, onder wie Louise O. Fresco en Hans de Boer, zullen aan de hand van de 3 P’s people, planet en profit het thema inleiden.

Daarna kunnen de deelnemers in een Lagerhuisdebat hun mening laten horen over een aantal stellingen. Die vloeien voort uit de essaywedstrijd die de NJR in de aanloop naar de conferentie uitschrijft. Het beste essay wordt bekend gemaakt tijdens de conferentie. Minister Jacqueline Cramer van Ruimte en Milieu zal de conferentie afsluiten met een betoog.

Inschrijven
De conferentie Jong & SERieus over duurzame economie vindt plaats op 30 september 2009 van 12.30 tot 17.00 uur bij de SER in Den Haag. 

Online registreren. In de loop van september volgt een definitieve deelnamebevestiging.

Deel dit artikel

permalink