Na-isolatiewandsysteem, Faay en EcoTherm

HR isolatie fabrikant EcoTherm B.V. uit Winterswijk en systeemwand-specialist Faay Vianen ontwikkelden een isolerende voorzetwand, de W’all-in-One.

Dit voorzetwandsysteem is een doorontwikkeling van de Faay GR-wand. Het W’all-in-One paneel bestaat uit een combinatie van een EcoTherm HR-isolatie verlijmd op een 9,5 mm dikke gipsplaat.
 
Dampremmende folielaag
Het W’all-in-One systeem bestaat uit het isolerende paneel in combinatie met houten sloffen en een isolerend montageprofiel. Deze combinatie levert een hoge thermische isolatiewaarde van Rc 2,65 bij een minimale dikte van 60 mm.

Tevens dient de combinatie als dampremmende folielaag in de spouw. In één handeling brengt de gebruiker alle noodzakelijke voorzieningen voor een effectieve isolatie aan: de isolatie zelf, maar ook de damprem én de afwerking met gipsplaat.

Door de reflecterende werking van de folie wordt de Rc-waarde van de gehele constructie met 0,57 verhoogd. Bovendien is de W’all-in-One voorzetwand is ook nog eens licht van gewicht, duurzaam en recyclebaar.

Geen koudebrug, geen warmtelek
Het W’all-in-One-systeem wordt aan de onderzijde geplaatst op houten sloffen en aan de bovenzijde tegen spouwlatten. De panelen worden onderling gekoppeld met een slim montageprofiel dat bestaat uit een lijf van isolerend hardschuim met aan de voorzijde een strook harde, schroefvaste kunststof.

Deze kunststofstrook is breder dan het lijf, waardoor de strook in de sponningen in de langskanten van de panelen past. De montageprofielen worden met verzonken schroeven (geen koudebrug!) tegen de achterconstructie gemonteerd. Paneel aanschuiven, profiel vastschroeven, paneel aanschuiven enzovoort.

De W’all-in-One-panelen zelf hoeven dus niet vastgeschroefd te worden! Bovendien laten de montageprofielen de panelen thermisch lekdicht op elkaar aansluiten.

Los leverbaar
Naast het W’all-in-One-systeem zijn de W’all-in-One-panelen ook los leverbaar. Deze hebben rechte, ongeprofileerde langskanten en kunnen met Faayfoam direct op de achterconstructie worden bevestigd, zonder luchtspouw. Wanneer het een hangend of hellend vlak betreft alsmede een zeer nat oppervlak dient er per plaat 5 mechanische punten aangebracht te worden per plaat.

De W’all-in-One voorzetwand levert een hoog rendement per m² bij een minimale dikte. Dit komt doordat de HR-isolatie al in geringe dikte een hoge isolatiewaarde heeft. Hierdoor bereikt u een ruimtebesparing van wel 50%(!) vergeleken met een traditionele voorzetwand op basis van minerale wol, uitgaande van een gelijke isolatiewaarde.

De W’all-in-One-panelen zijn 60 en 70 mm dun, 600 mm breed en 2600 en 3000 mm hoog. De gipsbeplating laat zich op alle gebruikelijke manieren afwerken. W’all-in-One is vanaf september leverbaar.

Deel dit artikel

permalink