Kroonprins opent Elicium

Prins Willem-Alexander opent vandaag het Elicium in Amsterdam. Duurzaam Gebouwd organiseert hier op 26 november samen met  het CO2 - Servicepunt het congres ‘De CO2 - neutrale stad’.

Deze jongste uitbreiding van de RAI kenmerkt zich door zijn karakteristieke vorm en innovatieve gevel. Het gebouw is ontworpen door Benthem Crouwel Architekten.Vanaf maaiveld ontrolt het gebouw zich in één vloeiende beweging; zichtbaar in de zijgevels als doorlopende lijn die de vloeren en wanden verbindt.

Het Elicium

Nederlands grootste ‘ballroom’ zweeft op vijf meter boven straatniveau. Half verhoogd ten opzichte van de ‘ballroom’ liggen vier congreszalen; daarboven verrijst de hoogbouw met zeven verdiepingen.

Het gesloten gevelvlak bestaat uit panelen van geperforeerd roestvast staal, voorzien van sleuven voor raamstroken en verlichting. De gevels aan noord- en zuidzijde van de laagbouw zijn open en richten zich naar het bestaande complex. De gevel van de hoogbouw is aan de westzijde volledig open en kijkt uit over de Zuidas. De projectarchitect was Mels Crouwel.

Meer informatie: De CO2 - neutrale stad

Bron: Benthem Crouwel Architecten

Deel dit artikel

permalink