Building Brains

Yacht, TNO en 19 partijen uit de bouwsector zijn het project Building Brains gestart om gezamenlijk te komen tot innovaties die leiden tot energiezuinige gebouwen en wijken.

Building Brains is een samenwerking tussen Yacht, TNO en partijen uit de hele bouwketen. Niet eerder werkte de bouwsector zo nauwgezet samen als in dit uitdagende en innovatieve project.

Het gaat om een consortium van 21 partijen, van ingenieursbureau tot architect, van toeleverancier tot bouwonderneming, van MKB tot multinational. Samen met Yacht zetten zij gedurende 17,5 maand zo’n 130 kenniswerkers in, welke gestationeerd worden op locaties van onder andere TNO en de TU Eindhoven.

Energiezuinige bouw
Het doel van Building Brains is in versneld tempo kennis en oplossingen te ontwikkelen rondom energiezuinig bouwen en duurzaamheid, een onderwerp met grote maatschappelijke relevantie waar Yacht graag een bijdrage aan wil leveren.

Zo wordt de concurrentiepositie van de bouwsector verstevigd en worden belangrijke mensen voor de Nederlandse kenniseconomie behouden. Building Brains maakt onderdeel uit van de Kenniswerkersregeling KWR.

Deel dit artikel

permalink