Royal Haskoning omarmt Cradle to Cradle

Michael Braungart (grondlegger van het Cradle to Cradle concept) gaat 50 professionals binnen Royal Haskoning trainen in het ‘Cradle to Cradle denken’. Onlangs vond de officiële kick-off plaats van deze unieke samenwerking: de Royal Cradle.

De Royal Cradle bestaat uit 50 professionals van binnen en buiten Royal Haskoning op het gebied van milieu, infrastructuur, gebouwen en installaties, stedelijke omgeving, energie, afval, water en bodem.

Gedurende een half jaar worden zij intensief getraind door prof.dr. Michael Braungart en prof.ir. Peter Luscuere (Royal Haskoning) in het ‘Cradle to Cradle denken’, om vervolgens in projecten in hun eigen vakgebied hier concrete invulling aan te geven.

Thema's
De professionals gaan aan de slag met 6 verschillende thema’s in multidisciplinaire teams.. Thema’s zijn:
- renovatie van bestaande gebouwen en binnenstedelijke herontwikkeling
- adaptief bouwen in relatie tot klimaatverandering en educatie
- Cradle to Cradle bedrijventerreinen
-  ontwikkelen van Cradle to Cradle beleid voor gemeentes
- Cradle to Cradle en ketenefficiency
- materiaalgebruik in de infrastructuur.

Daarnaast wordt expliciete aandacht besteed aan system integration: de koppeling tussen proces en oplossingen. Concrete projecten worden daarbij als case meegenomen.

Sustainable Initiiative
Royal Haskoning omarmt de Cradle to Cradle filosofie. Op initiatief van Royal Haskoning is hierom de stichting Rotterdam Sustainability Initiative (RSI) opgericht. Hierin participeren het ministerie van VROM, de Rijksgebouwendienst, De Koninklijke BAM Groep, OVG, Desso, TenneT, de gemeente Rotterdam (RCI), Cisco en Royal Haskoning.

De stichting heeft gelden bijeengebracht voor een leerstoel aan de Erasmus Universiteit voor Braungart: ‘Cradle to Cradle in relatie tot duurzame systeeminnovaties en transities in theorie en praktijk’.

Deel dit artikel

permalink