22.000 extra banen door investeren in duurzaamheid

Investeringen in energiebesparing en duurzame energie leveren structureel 22.000 extra banen in de bouw- en installatiebranche op en een vermindering van de CO2-uitstoot met meer dan 13.000 kton.

Dat stelt UNETO-VNI, de ondernemersorganisatie voor de installatiebranche en de technische detailhandel, in reactie op de gepresenteerde Rijksbegroting 2010. UNETO-VNI roept het kabinet dan ook op om de verduurzaming van ons land met kracht te blijven stimuleren.

Verheugd
UNETO-VNI is verheugd dat het kabinet ook de komende jaren werk wil maken van een duurzaam energie- en klimaatbeleid. Om dat te realiseren, zijn slimme investeringen in zowel het energiezuiniger maken van de bestaande woning- en gebouwvoorraad als het stimuleren van de nieuwbouw noodzakelijk.

UNETO-VNI voorzitter Marcel Engels: 'We hebben met de overheid al afspraken gemaakt om in 2020 2,4 miljoen woningen en gebouwen 30% energiezuiniger te maken. Om dat te kunnen realiseren, hebben we behoefte aan een actieve rol van de overheid. Ook diepte-investeringen in het aanleggen van een glasvezelinfrastructuur in onze steden en investeringen in de verbetering van de luchtkwaliteit in scholen en ziekenhuizen kunnen onze branche juist in deze economisch turbulente tijden een steuntje in de rug geven.'

UNETO-VNI is voorstander van een tijdelijk laag BTW-tarief voor álle onderhoudswerkzaamheden. Engels: 'Consumenten zijn op dit moment huiverig om geld uit te geven. Een laag BTW-tarief kan hen het beslissende duwtje geven om hun woninginstallaties aan te pakken.

Deel dit artikel

permalink