Excursies: Lewenborg in Groningen

Het Informatiepunt Duurzaam Bouwen organiseert op 8 oktober een excusrie naar de Lewenborg in Groningen, op 12 oktober een excursie naar de Vegelinbuurt in Leeuwarden en op 22 oktober een lezingenserie over de diverse aspecten van energiebesparing.  

Het Informatiepunt Duurzaam Bouwen organiseert op donderdag 8 oktober, 09.00 uur een lezingenserie met excursie in de wijk Lewenborg te Groningen. Tijdens de lezingen kunt u ervaren dat een duurzame aanpak mogelijk is. De deelnemers krijgen een renovatieproject te zien, waarbij het onderhoud voor de aannemer blijft en waarbij woningen van G naar A label zijn gegaan.

De energiezuinige woning
Daarnaast wil het Informatiepunt Duurzaam Bouwen bestuurders en beleidsmedewerkers van gemeentes en woningbouwcorporaties graag kennis laten maken met concepten van energiezuinige woningen. Zij worden uitgenodigd voor een excursie met daarbij enkele lezingen. Dit zal plaatsvinden op maandag 12 oktober vanaf 13.30 uur.

De excursie gaat naar de Itho Energiewoning in de Vegelinbuurt te Leeuwarden. In de Vegelinbuurt vindt herstructurering plaats en hier zijn 106 energiezuinige, betaalbare woningen gebouwd. In deze gasloze woning kunt u kennismaken met de werking van de warmtepomp. Er wordt een rondleiding door de woning  georganiseerd. De architect van dit project, Doeke van Wieren van TWA, zal uitleg geven over het ontwerp van het project Vegelin.

Energie uit het dak
Op donderdag 22 oktober is er een lezingenserie over de diverse aspecten van energiebesparing door gebruik te maken van het dak in het Informatiepunt Duurzaam Bouwen. Wat is de invloed van isolatie of een wit dak op het klimaat in de woning of bedrijf? Hoe kan ik zonlicht door het dak binnenlaten? Wat zijn de mogelijkheden van een zonneboiler? Hoe werkt een energiedak?

Op al deze vragen krijgen de deelnemers antwoord tijdens een lezingenserie die verzorgd wordt door sprekers van Pavatex, Derbigum, Techcomlight, Awb en Amrin. Dankzij de medewerking van de diverse bedrijven kunnen de kosten voor het bijwonen van deze lezingenserie beperkt worden tot € 40,00 p.p. per lezing.

Aanmelden: www.ipdubo.nl.

Afbeelding: Ithowoning

Deel dit artikel

permalink