Vakbeurs Energie 2009 binnenkort van start

De vakbeurs Energie 2009 vindt van 6 tot en met 8 oktober plaats in de Brabanthallen in Den Bosch. Met ruim 325 exposanten is deze beurs groter dan ooit. Ook Duurzaam Gebouwd is er met een stand te vinden.

Energie 2009 wijst grote en middelgrote energieverbruikers uit de gebouwde omgeving en industrie concreet de weg naar structureel lagere energiekosten. De vijfde editie van de beurs vindt plaats van 6 tot en met 8 oktober in de Brabanthallen in ’s-Hertogenbosch.

Drie hallen
De beurs groeit jaarlijks met 30 – 40%. Ook in 2009 is dit het geval waardoor de beurs nu in drie hallen is ondergebracht. Een hal met diverse onderwerpen, een hal met als thema energiebesparing gebouwen en een hal met de thema’s energiebesparing industrie en duurzame energie. Energieleveranciers, groothandelaren en inkoopadviseurs staan verspreid over de hallen.

Energiebesparing gebouwen
Op het Passief Bouwen Plein tonen bedrijven een totaalaanpak om het energieverbruik van gebouwen tot 80% te verlagen vergeleken met de huidige normen. Passief bouwen en renoveren is in de ons omringende landen al min of meer standaard. Passief bouwen kan toegepast worden in zowel de woning- als utiliteitsbouw. Het onderzoekinstituut OTB uit Delft houdt 8 oktober op Energie 2009 een congres over energietransitie bij renovatie van woningen.

Gratis Toegang
Naast de exposanten biedt Energie 2009 een activiteitenprogramma met ondermeer het congres over energiebesparing door het combineren van verwarmen en koelen, het congres over energie-inkoop besparing voor 2009-2010, het Energietheater en de uitreiking van de FMN Energie 2009 Award.

Energie 2009 is van dinsdag 6 tot en met donderdag 8 oktober dagelijks open van 10.00 – 18.00 uur. Meer info/gratis toegang zie www.energievakbeurs.nl

Ondersteuning
Energie 2009 wordt vakinhoudelijk ondersteund door een adviescommissie bestaande uit brancheverenigingen en kennisinstituten zoals VNO-NCW, NVTG, Energiecentrum Midden- en Kleinbedrijf, MKB Nederland, Aedes, TVVL, FMN, Uneto-Vni, DE Koepel en ECN.

Deel dit artikel

permalink