Genomineerden DOEN | Materiaalprijs 2009 bekend

De 17 genomineerden van de DOEN | Materiaalprijs 2009 zijn bekend.

Deze nieuwe prijs, een initiatief van het Materiaalfonds voor Beeldende Kunst en Vormgeving en Stichting DOEN, heeft als doel innovatieve duurzame vormgeving en duurzaam materiaalgebruik in de beeldende kunst en vormgeving te stimuleren. Op 17 oktober worden de winnaars tijdens Dutch Design Week 2009 in Eindhoven bekendgemaakt.

Nieuwe materialen
De DOEN | Materiaalprijs 2009 daagt beeldend kunstenaars en vormgevers uit hun visie te presenteren waarbij duurzaamheid en innovatief gebruik van materiaal samengaan met schoonheid en bruikbaarheid. Hoogwaardig en innovatief materiaal, recycling en upcycling, duurzaam design, ecodesign, cradle to cradle en biomimicry kunnen allemaal bijdragen aan een beter milieu.

De DOEN | Materiaalprijs kiest niet voor één richting, maar streeft naar ontwerpen waarbij gebruikgemaakt is van nieuwe duurzame materialen en technieken die passen bij deze tijd, en inspirerend en realiseerbaar zijn.

De genomineerden zijn: Marjan van Aubel, Aldo Bakker, Fioen van Balgooi en Berber Soepboer, Maria Blaisse, Celestine Briët, Didier Dorival, Bram Geenen, Jennifer de Jonge, Chris Kabel, Heleen Klopper, Mieke Meijer / Ontwerplabel Vij5, Nadine Sterk en Lonny van Ryswyck (Atelier NL), Dinand Stufkens, Saara Valllineva, Jan Eric Visser, Architectenbureau Cepezed en 2012 Architecten. De ontwerpen zijn te zien op www.doen-materiaalprijs.nl.

Ontwerpen tentoogesteld
Er worden twee prijzen uitgereikt: een prijs van € 15.000 voor een (bijna) finaal product en een aanmoedigingsprijs van € 5.000 voor een idee dat nog niet is uitgevoerd.

De zeventien genomineerde ontwerpen worden tentoongesteld van 17 tot 25 oktober 2009 tijdens Dutch Design Week 2009 in Eindhoven in het Klokgebouw Eindhoven. Een jury van deskundigen zal tijdens deze week de twee winnaars bekendmaken.

Deel dit artikel

permalink