Directeur Rijksgebouwendienst: 'Zonnepanelen... daar beginnen we niet aan'

De directeur van de Rijksgebouwendienst Peter Jägers heeft in een interview met het FD laten weten nog niet aan zonne-energie te willen beginnen omdat dit te weinig zou opleveren. SP-Tweede Kamerlid Paulus Jansen gaat hierover vragen stellen in de Tweede Kamer.

Paulus Jansen wil van de ministers Cramer en Van der Laan weten of zij deze opvatting delen. Jansen: “De overheid moet haar voorbeeldfunctie gebruiken om het gebruik van zonne-energie te bevorderen.”

Via een videoboodschap liet minister Cramer van milieu/klimaat op 5 oktober op het congres van Holland Solar weten enthousiast te zijn over zonne-energie, en moedigt bedrijven aan in zonne-energie te investeren.

Zo stelt zij dat Nederland zeer geschikt is voor de toepassing van zonnepanelen en dat bedrijven niets in de weg staat om te investeren dankzij de vernieuwde subsidieregeling voor duurzame energie.

Zeven miljoen
Peter Jägers - de directeur van de Rijksgebouwendienst en beheerder van zeven miljoen vierkante meter overheidsgebouwen - zegt diezelfde dag in een interview in het Financieele Dagblad: “Zonnepanelen, daar beginnen we nog niet aan. Het levert te weinig op.”

Paulus Jansen van de SP heeft naar aanleiding van deze tegenstrijdige berichten de ministers van VROM en WWI gevraagd wat nu precies het kabinetsstandpunt is op dit terrein. Jansen: “Ik wil graag van het kabinet weten hoe de rijksoverheid haar voorbeeldfunctie voor zonne-energie gaat invullen, en wat hierbij de rol is voor de Rijksgebouwendienst.”

Bron: SP

Deel dit artikel

permalink