Bomenplanner

Een geslaagde groene buitenruimte is het gevolg van een doordacht (bouw)ontwerp. De Bomenstichting heeft in samenwerking met Bouwend Nederland en De Groene Stad aanwijzingen voor een duurzame groene leefomgeving opgesteld.

 De Bomenplanner is een beeldenboek dat laat zien dat er veel meer synergie mogelijk is tussen bouwen en bomen.

Een goede samenhang tusen groen en rood vergt een zorgvuldige planning. Het groen bepaalt in belangrijke mate of het aangenaam vertoeven is in stad of dorp. Grote bomen in de stad of het dorp zijn daarbij vanzelfsprekend, maar ze komen er niet vanzelf. Dus moet er van te voren goed bekeken worden hoeveel ruimte een bepaalde boom nodig heeft. Ook ondergronds.

Bomen plannen
De Bomenplanner laat bomen vanaf het begin meelopen in de ontwikkeling van het ontwerp. Dan is het gebouw bij oplevering direct aangekleed en duurt het niet jaren alvorens de omgeving een volwassen groene indruk geeft. In iedere volgende fase van het bouwplan wordt ook het groenplan nader ingevuld. Bomen plannen in het bouwproces is bouwen aan duurzaam groen.

Dag van de Openbare Ruimte
Op 14 oktober om 14 uur zal ir. Dick van den Heuvel, voorzitter van Jong Bouwend Nederland op de Dag van de Openbare Ruimte te Houten het boekje in ontvangst nemen.

Bestellen Bomenstichting

Deel dit artikel

permalink