Duurzaamheid: De grote leugen...!

Herman de Groot Ingenieurs organiseert op woensdag 4 november een symposium ter gelegenheid van haar 15 jarig bestaan. Dit symposium staat in het teken van het thema duurzaamheid. De vraag die ter discussie wordt gesteld is: Duurzaam - een leugen?

Er wordt veel gesproken over duurzaamheid op allerlei niveaus. Herman de Groot Ingenieurs ziet haar jubileumjaar als een mooie gelegenheid om de discussie open te gooien en met elkaar te filosoferen over het onderwerp duurzaamheid en vooral de waarde ervan. Er zijn een vijftal sprekers die aan het woord komen. Zij zullen ieder op hun eigen wijze het fenomeen duurzaamheid onder de loep nemen.

Sprekers

- Ed Nijpels(Voorzitter ONRI):  "De toekomst is aan de duurzame ondernemer".

- Thomas Ummels(Directeur projecten van OVG Projectontwikkeling): "Sustainable Growth – the vision for sustainable development in Europe".

- George van Hooydonk(hoofd vastgoed Nederland Mn Services): "Duurzaam beleggen in vastgoed betekent: kansen voor hoog rendement in dubbel opzicht".

- Gerard van Drielen(Lid van de Raad van Bestuur van Hogeschool Rotterdam): "De publieke discussie over de veranderingen in het klimaat en wat we daaraan kunnen doen kenmerken zich vaak door overspannen verwachtingen over onze mogelijkheden deze veranderingen te beïnvloeden. Het streven naar duurzaam omgaan met onze omgeving en productiemethoden is hier niet bij gebaat.".

- Raymond Kwast(Adviseur Herman de Groot Ingenieurs): "Hoe betrouwbaar is de kwaliteit van de waarderingsmethoden voor de bepaling van energiezuinigheid en duurzaamheid?".

- Dagvoorzitter Hasse Dekker(Directeur R.E.C. adviseurs voor vastgoedcommunicatie en strategie):
"In het woord Duurzaam zit impliciet al de Grote Leugen… We doen helaas weinig samen omdat het woord Duur wordt verward met Kostbaar! En toch is dit hetgeen ons moet samenbundelen; werken aan ons kostbaarste bezit, de Aarde, en dat kan alleen samen. Duurzaamheid is meer dan Techniek; het moet een Houding zijn.”

Meer informatie
Het symposium is bedoeld voor een breed kader binnen de bouwbranche, zoals; het bedrijfsleven, overheid, industrie, onderwijs, gezondheidszorg, ontwikkelaars en beleggers. En overige partijen vanuit de keten zoals; architecten, ingenieursbureaus, aannemers/installateurs, leveranciers en brancheorganisaties zoals ONRI, VNI Uneto en Bouwend Nederland.

Op geheel duurzame, leugenachtige en eigen wijze zal Hasse Dekker deze bijzondere middag voorzitten.

Datum, Plaats, aanmelden
Symposium : Duurzaamheid de grote leugen…!,
Datum : woensdag 4 november 2009, 13.00 uur tot 19.00uur
Plaats : Amersfoort, Marienhof
Aanmelden De Grote Leugen

Deel dit artikel

permalink