Nominaties WoodChallenge 2009 bekend

Koninklijke Vereniging Van Nederlandse Houtondernemingen (VVNH) en Centrum Hout hebben voor de vijfde maal de houtprijs voor studenten - de WoodChallenge georganiseerd.

Dit jaar werden door Centrum Hout maar liefst eenentwintig opmerkelijke prestaties, technieken, ontwerpen, commerciële, innovatieve en soms direct uitvoerbare ideeën ontvangen. Een record.

De inzendingen van studenten uit het Middelbaar en Hoger Technisch Onderwijs (eindexamenprojecten, afstudeerscripties, stageprojecten en promotieonderzoek met een glansrol voor hout) waren wederom zeer divers van aard, niveau en diepgang. Een uitdaging voor de jury.

De jury heeft de volgende vier inzendingen genomineerd:

- Verend hout - Carolien Laro (Hout- en Meubileringscollege Amsterdam)
Experiment naar de verende eigenschappen van essenhout door middel van uitfrezen en inzagen, geïnspireerd op het uittrekken van een feestslinger.

- Natuurbelevinghostel Monnikendam - Tim van der Grinten en Linda Verhoeven (Avans Hogeschool Tilburg)
Een jongerenhotel als een modern boomhuttenkasteel, naadloos ingepast in de uiterwaarden.

- SlimRenoveren - Sean Vos en Doris de Bruijn (TU Eindhoven)
Methode om naoorlogse woningen te moderniseren door schilrenovatie gecombineerd met een
uitbouw.

- Stoel in de stad - Marjolein Dekker (TU Delft)
Privéstoelen in de publieke ruimte van New York groeien uit tot een imponerende ontmoetingsplek.

Bekendmaking winnaars
De winnaars van de WoodChallenge 2009 zullen bekend worden gemaakt op dinsdagmorgen
1 december 2009, vanaf 11.35 uur. Dit zal plaatsvinden tijdens het door Het Houtblad, Koninklijke Vereniging van Nederlandse Houtondernemingen (VVNH) en Centrum Hout georganiseerde Houtdag in Muziekgebouw aan ’t IJ te Amsterdam.

Prijzen
De prijzen worden uitgereikt uit handen van de juryvoorzitter namens initiatiefnemer Koninklijke VVNH. De winnaars van de hoofdprijs zullen naast de prachtig vormgegeven WoodChallenge bokaal, een bedrag € 1000,- in ontvangst mogen nemen. 2e en 3e prijswinnaars kunnen respectievelijk € 400,- en € 200,- in ontvangst nemen.

Meer informatie: www.woodchallenge.nl

Deel dit artikel

permalink