OVG ontwikkelt duurzaam hoofdkantoor ASICS

ASICS Europe en OVG projectontwikkeling. hebben een overeenkomst getekend voor de ontwikkeling en realisatie van een nieuw Europees Hoofdkantoor op de locatie Beukenhorst-Zuid te Hoofddorp.

Het kantoorgebouw ter grootte van circa 5.000 m² is direct gelegen aan de Taurusavenue en biedt uitzicht op de Geniedijk, een werelderfgoed op de UNESCO-lijst.

Het kantoor zal ruimte bieden aan het groeiende aantal werknemers van ASICS Europe.Het gebouw wordt in het derde kwartaal van 2011 opgeleverd. Het is daarmee het tweede gebouw dat onderdeel is van een kwalitatief zeer hoogwaardig en duurzaam plan dat OVG op deze locatie ontwikkelt. Het eerste gebouw dat wordt opgeleverd is het Green Office voor TNT.

Ook het gebouw van ASICS Europe zal tot de top van duurzame gebouwen in Nederland gaan behoren en onderstreept het marktleiderschap van OVG in het ontwikkelen van duurzame kantoren. Zo wordt de benodigde energie voor verwarming en koeling van het gebouw lokaal duurzaam opgewekt met behulp van een bio-warmtekrachtkoppeling en zonnepanelen. Verder wordt het gebouw zodanig ontworpen dat trapgebruik wordt gestimuleerd. Hiervoor worden onder andere alle verdiepingen met elkaar verbonden door een centraal gelegen cascadetrap.

Bron: Vastgoedjournaal.nl

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door EDGE Technologies