Rotterdam Climate Initiative genomineerd voor Eurocities Award

Het Rotterdam Climate Initiative is genomineerd voor een van de drie Eurocities Awards. Samen met Birmingham (UK) en Dortmund (D) is Rotterdam in de race voor de ‘Cooperation Award. Die zal in november tijdens Eurocities 2009 in Stockholm worden uitgereikt.

‘Eurocities 2009’ is een samenkomst van meer dan 130 grote steden uit 30 Europese landen. Het thema van de samenkomst, die plaatsvindt van 25 tot en met 28 november, is ‘Urban Challenges, Sustainable Solutions’.

Prijs voor samenwerking
Tijdens Eurocities worden er, net als in voorgaande jaren, drie prijzen toegekend. De ‘Innovation Award’, de ‘Cooperation Award’ en de ‘Participation Award’. Dit jaar zijn er 32 deelnemende projecten uit 25 landen.

Rotterdam is met het klimaatprogramma Rotterdam Climate Initiative (RCI) genomineerd voor de ‘Cooperation Award’ (samenwerking). Ook Birmingham en Dortmund zijn genomineerd. Vorig jaar won Gent (België) de prijs voor samenwerking.

Gezamenlijke ambitie
Het RCI is een goed Rotterdams voorbeeld van de samenwerking van verschillende partijen: de gemeente Rotterdam, Deltalinqs, DCMR en milieudienst Rijnmond. De gezamenlijke ambitie van het klimaatprogramma is om in 2025 50% minder CO2-uitstoot te hebben ten opzichte van 1990.
Het RCI promoot daarom een lager en een efficiënter energiegebruik. Ook een toename van duurzaam opgewekte energie en het afvangen en opslaan van CO2 worden ingezet om de doelstelling te halen.

Meer informatie is te vinden op www.eurocities2009.eu.

Deel dit artikel

permalink