RDM Campus officieel geopend

Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje opent vandaag de nieuwe RDM Campus. Deze herontwikkeling van het oude terrein van de Rotterdamse Droogdok Maatschappij betekent een belangrijke heropleving voor de Rotterdamse binnenhavens. Duurzaamheid speelt hierbij een zeer vooraanstaande rol.

Eén van de organisaties die zich op RDM Campus vestigt, is het Innovatiecentrum Duurzaam Bouwen. Dit wordt gehuisvest in het RDM Innovation Dock. Het toont de toepassing van innovatieve duurzame producten door ze te gebruiken voor de bouw van 1-op-1-modellen van woningen en kantoor- en andere utiliteitsgebouwen.

Bezoekers krijgen zo inzicht in de technische aspecten en kunnen ook de uitstraling ervan zelf ervaren. Het centrum wil zo de bekendheid van duurzame producten vergroten. Het innovatiecentrum wordt gerealiseerd door Verturama.

Laboratorium
Verschillende fabrikanten van innovatieve duurzame producten doen al mee met het centrum. De opzet en invulling van de eerste gebouwmodellen is al begonnen. Een ander belangrijk onderdeel van het centrum is het laboratorium. Hier worden innovatieve producttoepassingen getest en uitgewerkt in samenwerking met onderwijs, onderzoekers en het bedrijfsleven.

Het eerste product heeft inmiddels zijn weg naar het laboratorium gevonden. In nauw overleg met RDM Campus en de fabrikant wordt binnenkort een testopstelling gerealiseerd.

Deel dit artikel

permalink