CO2 slimme stedenbouw

Op 26 november vindt het congres de CO2 neutrale stad plaats in RAI Elicium. Dit keer aandacht voor de presentatie CO2 slimme stedenbouw van DE URBANISTEN.

DE URBANISTEN presenteren tijdens de workshop hun studie en ontwerpvoorstellen voor een CO2-slimme ontwikkeling van de Rotterdamse Stadshavens. DE URBANISTEN concluderen dat met een sterk verminderde uitstoot van CO2 tegelijkertijd een verbetering van de kwaliteit van de stad mogelijk is.

Het streven naar CO2-reductie stuurt de (her)inrichting van de stad en de situering en rangschikking van functies. Ook leidt een CO2-slimme stedenbouw tot nieuwe samenhang. De stad wordt er bovendien aantrekkelijker en mooier van.

Aan de hand van drie stellingen wordt daarna in de workshop onder leiding van Gerard Vos (hoofdredacteur van www.duurzaamgebouwd.nl) in een Lagerhuisopstelling gedebatteerd over vraag waarom het ondanks alle voordelen maar niet wil vlotten met het slim combineren van CO2-reductie en stadsontwikkeling.

Machiel Bakx (APPM), Jurgen Hoogendoorn (Ontwikkelingsbedrijf Amsterdam) en Herman Swen (Gemeente Zaanstad) zijn uitgenodigd deel te nemen aan het debat.

STELLINGEN
? alleen een aantrekkelijke stad kan een CO2-slimme stad zijn
? in de stad is alle energie die we nodig hebben al aanwezig
? alle extra energie wekt de stad rendabel duurzaam op

Meer informatie en aanmelden: www.co2neutralestad.nl

Deel dit artikel

permalink