Architectuur als noodzaak

In 'Architectuur als Noodzaak' is een staalkaart van de toekomst te vinden van 25 Nederlandse ontwerpers.

Een duurzame voedselproductie, alternatieve energiebronnen, behoefte aan sociale cohesie in een gezonde leefomgeving, het zijn enkele van de fundamentele kwesties van onze tijd, die elkaar raken in de ruimtelijke ordening en de architectuur. Daar liggen dus geweldige kansen voor maatschappelijke vernieuwing.

In dit boek presenteren 25 Nederlandse architectenbureaus met uitgesproken opvattingen een agenda voor de toekomst van de wereld waarin wij leven. Het resultaat is een staalkaart van het creatieve vermogen van ontwerpers, en een oproep tot het ontwerpen van een betere wereld.

Met bijdragen van:
2012Architecten, 2by4-architects, Anne Holtrop & Christophe van Gerrewey, Atelier Kempe Thill, biq stadsontwerp, CONCEPT0031, De Zwarte Hond, Doepel Strijkers Architects, Jan Konings, Freehouse (Jeanne van Heeswijk & Dennis Kaspori), Must Urbanism, MVRDV, NEXT architects, OMA, Onix, Powerhouse Company, Rietveld Landscape, SeARCH, STEALTH.unlimited, Studio Marco Vermeulen, Urban Unlimited, Van Bergen Kolpa Architecten, VenhoevenCS, West 8, ZUS

NAI Publishers
Redactie en samenstelling: Ole Bouman (hoofdredacteur), Anneke Abhelakh, Mieke Dings, Ingrid Oosterheerd, Martine Zoeteman (eindredacteur)
Paperback | Geïllustreerd (kleur en zw/.w) | 168 pagina’s | 20 x 25 cm
Nederlandse editie | ISBN 978-90-5662-728-7 | € 22,50
Ontwerp: De Designpolitie

Deze publicatie verschijnt parallel aan de reizende tentoonstelling ‘Architectuur als Noodzaak/Architecture of Consequence’.

Deel dit artikel

permalink