Complex in Nesselande genomineerd voor Rotterdamse Bouwkwaltieitsprijs

In Badplaats Nesselande is een bijzonder complex, bestaande uit 42 appartementen en 13 grondgebonden woningen, genomineerd voor de Rotterdamse Bouwkwaliteitsprijs 2009. Het complex is ontwikkeld door Volker Wessels Vastgoed, ontworpen door BUROBEB en gebouwd door Boender en Maasdam.

De Bouwkwaliteitsprijs heeft als doel het stimuleren van kwalitatief hoogwaardige woningbouw in Rotterdam. Daarnaast wordt de prijs nadrukkelijk ingezet als promotie-instrument voor de Rotterdamse woningbouw en de stad.

Met de prijs laat de gemeente Rotterdam zien dat ze op het gebied van woningbouw niet alleen inzet op kwantiteit (3.200 woningen per jaar), maar dat zij ook de kwaliteit van de woningbouwprojecten hoog in het vaandel heeft staan.

De Rotterdamse Bouwkwaliteitsprijs is een beloning voor het beste, nieuw opgeleverde woningbouwproject in Rotterdam in de periode 30 juni 2008–1 juli 2009. Op 16 december wordt bekend gemaakt wie van de 5 genomineerden de Rotterdamse Bouwkwaliteitsprijs wint.

Nesselande - Badplaats
Een licht glooiend duinlandschap, een strand en moderne lichte en heldere architectuur typeert de sfeer van Badplaats. In en achter de duinpan wordt geparkeerd. Het complex is verheven boven de geparkeerde auto's zodat er maximaal zicht op de waterrijke omgeving is.

Het torendeel van het ensemble verheft zich boven de rest van de wijk en markeert dit deel van Badplaats. Om het ensemble te creëren is gekozen voor het bindende element van doorgaande rode en witte vlakken. Het is een compositie van meanderende volumen die over het gehele project zijn uitgestrooid. Deze rode en witte volumen steken soms wel twee meter uit.

Het Boulevardgebouw kent een oplopende bouwhoogte van 5 naar 10 lagen. Er zijn 27 verschillende woningtypen ontworpen die variëren in grootte en in prijsklasse. De prijzen varieerden van € 200.000 tot net boven de € 600.000. Het appartementengebouw krijgt zijn bekroning in de vorm van een penthouse.

De duinwoningen bestaan elk uit drie woonlagen met een dakopbouw en een tuin. De split-level hofwoningen bestaan elk uit twee woonlagen met een dakopbouw en een tuin. Het sculpturale en afwisselende gevelbeeld wordt versterkt door typische badplaatstoevoegingen zoals veranda’s, zonnebrekers en terrassen.

Deel dit artikel

permalink