Bouw en onderwijs tekenen voor gezonde scholen

Vandaag tekenen in Nieuwspoort een aantal partijen in bouw en onderwijseen convenant  voor een verbeteringsslag in onderwijshuisvesting. Dit op initiatief van Servicecentrum Scholenboouw.

 Het betreft de PO-raad, de brancheverenigingen (Bond van Nederlandse Architecten, NLingenieurs, UNETO-VNI, Bouwend Nederland, AannemersFederatie Nederland, Systeembouwend Nederland,)
en SCS.

Functionaliteit, duurzaamheid, gezondheid
"De huidige programma's van eisen leiden tot gebouwen die niet meer voldoen aan de verwachtingen", waarschuwt Rijksbouwmeester Liesbeth van der Pol. De kwaliteit van de Nederlandse onderwijshuisvesting moet daarom met hoge prioriteit verbeterd worden."

Het partnership zet zich in voor betere onderwijshuisvesting, door significante bewustwording bij opdrachtgevers voor scholenbouw te bevorderen. De partijen bundelen kennis en ervaringen om eisen rondom functionaliteit, duurzaamheid en gezondheid in schoolgebouwen te realiseren.

Kennis uitwisselen
Schoolbesturen en gemeenten zijn verantwoordelijk voor het bouwen van scholen maar hebben slechts incidenteel met scholenbouw te maken. Zij krijgen geen kans om kennis op te bouwen over huisvesting. Als opdrachtgevers voor scholenbouw krijgen ze te maken met onderwijsvernieuwing, veranderende regelgeving en een markt in ontwikkeling.

Dit maakt het realiseren van een gezond en functioneel schoolgebouw tot een complexe taak. Bundeling en uitwisseling van kennis en ervaring zijn essentieel voor het professionaliseren van opdrachtgevers voor scholenbouw.

Deel dit artikel

permalink