Stimulering energiebesparende maatregelen Noord Brabant

De provincie Noord Brabant heeft € 400 miljoen beschikbaar gesteld om de gevolgen van de kredietcrisis te beperken. Een belangrijk onderdeel richt zich daarbij op de stimulering van de nieuwbouw van woningen.

Een van de andere maatregelen heeft betrekking op het stimuleren van energiebesparende maatregelen in de bestaande bouw.Hiervoor is door de provincie Noord Brabant voor de komende jaren een bedrag van in totaal € 67,5 milijoen beschikbaar gesteld.

Laagrentende lening
De provincie Noord Brabant stelt aan eigenaren / bewoners voor het treffen van energiebesparende maatregelen een laagrentende lening beschikbaar. Deze lening bedraagt minimaal € 3.000,- en maximaal € 10.000,- kent een rente van 2% en heeft een looptijd van tien jaar.

Met deze regeling wil de provincie de werkgelegenheid in de bouwsector stimuleren, het verbruik van energie reduceren en door de energiebesparing tevens de woonlasten van de bewoners terugdringen. De regeling is 5 november 2009 opengesteld.

Aanvraag
De aanvraagprocedure voor de lening voor eigenaren / bewoners is vergaand gedigitaliseerd. De aanvrager selecteert, als onderdeel van zijn aanvraag, via zijn postcode een gecertificeerde EPA adviseur. Op basis van het EPA maatwerkadvies zorgt de provinicie voor de vervolgstappen (SVn regelt de leningverstrekking). Na het gereedkomen van de werkzaamheden, die door bedrijven moeten worden uitgevoerd, wordt het nieuwe labelniveau geregistreerd.

Daarnaast kunnen particulieren gebruik blijven maken van Brabant Bespaart (€ 500 subsidie). Meer info via www.brabantbespaart.nl

Deel dit artikel

permalink