Daylight Award

De inschrijving is weer gestart voor de Daylight Award. Tot en met 1 december kunnen architecten, opdrachtgevers, bouwfysici, projectontwikkelaars en adviesbureaus projecten insturen.

De Daylight Award 2010 brengt architectuur met een bijzonder daglichtconcept onder de aandacht van een groter publiek en heeft tot doel het gebruik van daglicht in gebouwen te stimuleren. De Daylight Award 2010 is een initiatief van Stichting Living Daylights, Reed business en VNU Exhibitions.

Inzendingen kunnen meedingen naar deze prestigieuze prijs voor gebouwen waarin de synergie tussen architectuur, dag- en kunstlicht en gebruik hiervan tot een vernieuwende en vitaliserende invulling van de opgave heeft geleid. Naast utiliteitsbouw is er dit jaar voor het eerst ook een categorie voor woningbouwprojecten.

Prijsuitreiking
Architecten, opdrachtgevers, bouwfysici, projectontwikkelaars en adviesbureaus kunnen tot en met 1 december 2009 projecten opgeven voor de Daylight Award 2010. De prijsuitreiking vindt plaats tijdens de vakbeurs Licht & Architectuur, die VNU Exhibitions van 27 tot en met 29 januari 2009 in de Ahoy in Rotterdam organiseert.

De winnaars ontvangen naast de Daylight award 2010 (een glaskunstwerk van Han de Kluiver) een geldbedrag van 1250 euro. De Daylight Award 2010 bekroont projecten waarin een optimum bereikt is tussen daglichttoetreding, toepassing van kunstlicht en het overige gebouwontwerp.

Waar kijkt de jury naar?
In welke mate vormt daglicht een bepalend en prikkelend element in de architectuur? Hoe worden de negatieve bijwerkingen van daglicht, zoals opwarming en verblinding, door het gebouw zelf genivelleerd? Ook het innovatieve gehalte van de daglichtmaatregelen zal een rol spelen in de afweging van de jury.

Meer informatie:  www.daylight-award.nl
Meer informatie: www.livingdaylights.nl

Foto: Fas Keuzenkamp

Deel dit artikel

permalink