Workshop Duurzaamheidsimpuls Stadsoevers

Op 26 november vindt het congres de CO2 neutrale stad plaats in RAI Elicium. Dit keer aandacht voor de Workshop Duurzaamheidsimpuls Stadsoevers.

De harde kern van gebiedsontwikkeling is design, build en finance. Ontwikkelende partijen zijn traditioneel gewend het hierbij te laten en daarna door middel van verkoop hun investering terug te trekken uit het gebied. Tegelijkertijd wordt de roep om duurzame gebiedsontwikkeling steeds groter en blijkt dat hierbij gekeken moet worden naar de gehele levenscyclus van een gebiedsontwikkeling, wat betekent dat ontwikkelende partijen (en hun investeringen) langer betrokken moeten blijven. Maar hoe bereik je dat? Welke meerwaarde is hiermee te behalen? En dan is er nog de vraag wat die duurzame gebiedsontwikkeling dan concreet in moet gaan houden?

De workshop
AT OSBORNE geeft tijdens de workshop een kijkje in DBFMORE, een interactief proces om meer te halen uit duurzame gebiedsontwikkeling, geredeneerd vanuit de kracht van het gebied. Op basis van de casus Duurzaamheidsimpuls Stadsoevers, een binnenstedelijke herstructurering in de gemeente Roosendaal, gaan deelnemers onder begeleiding van experts interactief aan de slag.

De experts
- Wieger Apperloo: adviseur gebiedsontwikkeling
- Jeroen de Jongh: adviseur huisvesting en vastgoed en Breeam assessor
- Jurgen van der Heijden: adviseur milieu en omgeving
- Linda van Hilten: adviseur gebiedsontwikkeling en ontwikkelingsfonds AT Osborne
- Maarten Venselaar: adviseur energie infrastructuur

Meer informatie De CO2 Neutrale stad

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door AT Osborne BV