Klimaatneutraal maken woonwijken

Op 2 december presenteert het innovatielab Creative City Lab 2009, de eindresultaten van vijf maanden intensief onderzoek door 25 toptalenten naar oplossingen die bestaande woonwijken klimaatneutraal kunnen maken.

Tijdens het feestelijke eindevenement ‘De klimaat neutrale woonwijk in beeld’ in Felix Meritis in Amsterdam, worden tien unieke creatieve en innovatieve ideeën als haalbare business cases gepresenteerd.Een creatieve en een financiële jury bestaande uit experts op verschillende gebieden, zullen zich vervolgens uitspreken over hét beste plan.

Het programma onder leiding van Yoeri Albrecht begint om 12.00 uur met een visuele presentatie carrousel van de ideeën. Hierna volgen 'elevator pitches' waarna de ideeën worden beoordeeld. Tijdens de lunch wordt u getrakteerd op een korte voostelling van het cabaretduo Alkemade en Bloemen. De dag eindigt rond 18.00 uur met een borrel en 'speed-dating'
gericht op het naar de markt brengen van de ideeën.

Creative City Lab
De stichting Creative City Lab is een bundeling van innovatieve krachten uit het bedrijfsleven, de overheid, kennisinstellingen en de creatieve industrie. Onze doelstelling is om samen met deze partijen op een duurzame wijze maatschappelijke en economische ontwikkeling te realiseren. Binnen een unieke open innovatie formule worden creatieve en duurzame oplossingen ontwikkeld en gerealiseerd voor urgente en complexe vraagstukken.

Ieder jaar kiest Creative City Lab een nieuw maatschappelijk thema, waarbij duurzame innovatie van groot belang is. Bij het aanpakken van complexe vraagstukken waarbij vele belangen gemoeid zijn, is het vaak moeilijk om afstand te nemen van de eigen doelstellingen en belevingswijzen. De creatieve en ondernemende deelnemers van Creative City Lab kunnen belangeloos en met een frisse blik de problematiek benaderen. Dit stelt ze in staat ècht vernieuwende oplossingen te ontwikkelen.

Kosten
€ 50,- voor de hele dag (van 12.00 tot 18.00 uur)

Aanmelden
Meer informatie en aanmelden: www.creativecitylab.nl.

Deel dit artikel

permalink