Licht & Architectuur

‘Licht doet leven’ is het thema van Licht & Architectuur 2010. Tijdens de tweede editie van deze vakbeurs staat het architectonisch aspect van licht centraal. De beurs wordt gehouden van woensdag 27 tot en met vrijdag 29 januari in Ahoy Rotterdam.

Licht & Architectuur is meer dan een beurs. Het onderwerp gaat iedereen aan: zonder licht geen leven. Of het nu daglicht, kunstlicht of de combinatie hiervan is. Licht & Architectuur gaat over beleving, vormgeving, design en imago.

De beurs is spannend, uitdagend en grensverleggend. Interieurontwerpers, (interieur)architecten, designers en projectontwikkelaars komen samen om te genieten van bijzondere en inspirerende presentaties van toonaangevende merken. “Het samenbrengen van lichtfabrikanten, bouwkundig en interieur architecten is eigenlijk de basis van de beurs Licht & Architectuur”, vertelt Richard Butter, Project Manager bij VNU Exhibitions Europe.

Tegelijk
Gelijktijdig met Licht & Architectuur vinden de vakbeurs GEVEL, het evenement Material Xperience en het eendaagse congres Greenbuild plaats. “GEVEL wordt voor de vierde keer georganiseerd en staat binnen de architectuurwereld bekend als een geweldige beurs”, aldus Butter. Voor de doelgroep is het interessant dat de evenementen tegelijk plaats vinden.

Material Xperience is een combinatie van een bijzondere expositie en lezingen door keynote speakers die een bijzondere kijk hebben op de laatste innovaties. Het voornaamste onderdeel van Material Xperience wordt gevormd door de Materia-expositie, een presentatie van de nieuwste materialen en de toepassingen. Greenbuild bestaat uit een interessant lezingenprogramma. De datum van Greenbuild is donderdag 28 januari.

Krachtenbundeling
Door de krachtenbundeling van de vier evenementen is Licht & Architectuur letterlijk een lichtpunt voor architecten die op zoek zijn naar dag- of kunstlicht toepassingen voor gebouwen en openbare ruimten. De beurzen zijn met dezelfde toegangskaart te bezoeken.

Data en openingstijden
Woensdag 27 januari 2010 van 1100 - 20.00 uur
Donderdag 28 januari 2010 van 11.00 - 20.00 uur
Vrijdag 29 januari 2010 van 11.00 - 17.00 uur

Locatie
Ahoy Rotterdam

Informatie
www.lichtenarchitectuur.nl

Entree
Gratis via uitnodigingskaart van een exposant of gratis via voorregistratie op www.lichtenarchitectuur.nl.

Deel dit artikel

permalink