Hogeschool Zuyd start topinstituut duurzaam gebouwde omgeving

Hogeschool Zuyd uit Limburg richt een nieuw onderzoeksinstitiuut op: RIBuilT (Research Institute Built environment of Tomorrow). Dit wordt een internationaal topinstituut dat onafhankelijk onderzoek doet, kennis ontwikkelt én verspreidt over de transitie naar een volledig duurzaam gebouwde omgeving.

De missie is om de komende jaren een zero impact concept te ontwikkelen: een gebouwde omgeving die een 0-belasting oplevert qua energie, materiaal, water, lucht en land. Tevens gaat RIBuilT de regio helpen dit concept in de richting van 2030 te implementeren.

Tijdens Kennis in Bedrijf, donderdag 26 november, vindt de officiële aftrap voor RIBuilT plaats. De kracht van RIBuilT wordt dat het onderzoek dwars door disciplines heen gaat. Het uitgangspunt voor onderzoeken is, dat ze moeten bijdragen aan de visie om in 2030 tot een zero impact gebouwde omgeving te komen. Daarnaast wil het instituut de nadruk leggen op de toepasbaarheid - zowel technisch als financieel - van nieuwe technologieën in de praktijk.

Impuls voor de regio
Met het nieuwe instituut geeft Hogeschool Zuyd een krachtige impuls aan Parkstad Limburg. De regio kan zich hiermee verder profileren als aantrekkelijke vestigingsplek voor bedrijven en organisaties die bezig zijn met de transitie naar een duurzame samenleving, waarin de belasting van de mens op het milieu neutraal is.

Deel dit artikel

permalink