Duurzaamgesloopt.nl

De bundeling van krachten van verschillende toonaangevende bedrijven heeft geleid tot het nieuwe initiatief Duurzaamgesloopt.nl.


Dit concept biedt een aantoonbaar duurzaam en maatschappelijk verantwoord sloopproces, waarbij ecologische, economische en sociale belangen optimaal tot hun recht komen.

Het Nederlandse overheidsbeleid is ook ten aanzien van sloopwerkzaamheden gericht op het stimuleren van duurzaamheid. Duurzaamgesloopt.nl geeft niet alleen concreet invulling aan deze criteria, maar gaat verder. Afzet en hergebruik van vrijkomende materialen is geborgd door audits en certificering. Daarnaast krijgt arbeidparticipatie van uitkeringsgerechtigden concreet vorm.

Duurzaamgesloopt.nl wil op maatschappelijk verantwoorde wijze het effect van haar handelen op maatschappij en milieu beheersen en daarmee een bijdrage leveren aan een duurzame samenleving. Door de werkwijze van Duurzaamgesloopt.nl krijgen hoogwaardige materialen een tweede leven in de vorm van nieuwe grondstoffen. Natuurlijke grondstoffen kunnen zo in het milieu blijven.

Duurzaamgesloopt.nl is een samenwerkingsverband tussen vijf partijen. Naast afvaldienstverlener en grondstoffen- en energieleverancier Van Gansewinkel hebben de Struijk Groep en Theo Pouw zich verbonden aan het initiatief. De Struijk Groep is gespecialiseerd in sloop- en grondwerken, asbestsanering en ijsstralen. Theo Pouw is één van de grootste betonverwerkingsbedrijven van Nederland en leverancier van hoogwaardig recyclebeton.

Om werkzoekende uitkeringsgerechtigden te kunnen opleiden en re-integreren is het detacheringsbedrijf BV AanBouw Rijnmond betrokken bij Duurzaamgesloopt.nl. Training- en Adviesburo Van Doorn (VDTA) is verantwoordelijk voor de auditing van de bedrijfsprocessen en verzorgt daarnaast de opleiding duurzaam slopen.

Meer informatie: www.duurzaamgesloopt.nl

Bron: Bouwmaterieel

Deel dit artikel

permalink