HoutwolCement (HWC)

HWC is actueel. Het is duurzaam, energiebesparend en zeer breed inzetbaar. Niet alleen als plafondplaat maar ook voor isolerende verloren bekistingen, gewapende dakplaten en voor binnen- en buitenmuurisolatie bij renovaties.

De nieuwste toepassing is als homogene prefab muur van maximaal 6 meter lengte, 3 meter hoogte en 40 cm dik (R-waarde=5,3). De huizen, kantoorgebouwen en scholen gemaakt in Zweden van dit Large Element (LE) materiaal vallen op door het comfortabele interne woon/werk klimaat.

Door het lage SG van <300 kg/m3 van HWC kan de fundering lichter worden, terwijl verdere besparingen mogelijk zijn met het bouwteam (3-4 man) dat in één dag de muren van meerdere huizen kan plaatsen. Om voldoende draagvermogen te krijgen wordt in Zweden, in verband met de sneeuwlast, gewerkt met een hulpskelet (kolommen en ringbalk) van ingegoten gewapend beton. Een spouw is niet meer nodig. Afwerking met stuclagen en/of een steenprofiel volstaat.

Platen en Large Elements
Eltomation is leverancier van turn-key installaties voor de productie van Houtwol Cement Platen en Large Elements. Vooral Large HWC Elements en de positieve gevolgen voor woonklimaat, energie en milieu maken dat dit 100 jaar jonge product weer volop in de belangstelling staat. Eltomation is in gesprek met meerdere partijen voor levering van een Large Element productielijn in landen zoals Rusland, China en Noord Amerika.

Eltomation verwacht in Nederland in eerste instantie belangstelling voor de vervanging van recreatiewoningen. Bij een kale grondplaat kan in enkele weken een complete nieuwe woning worden opgeleverd met aanzienlijk lagere woonkosten en een hoger belevingscomfort voor de eigenaars/huurders. Het wachten is nu op de eerste ondernemer die het potentieel van de markt voor Large HWC Elements in de Benelux en Duitsland ziet.

Meer informatie: Eltomation

Deel dit artikel

permalink