Recycloop van 2012Architecten

Zaterdag as. wordt in Dordrecht de Reycloop - een bouwwerk van aanrechtbladen - officieel aan het publiek getoond. Verder wordt er in Dordrecht een expositie getoond over de Recycloop en de denk- en werkwijze van 2012Architecten.

De recycloop brengt twee afvalstromen, aanrechtbladen en water, tijdelijk samen in een glimmend bouwwerk. uit een sloopproject afkomstige aanrechtbladen vormen de wanden van een veelzijdige ruimte.

Door een ingenieus bevestigingssysteem zijn de aanrechtbladen eenvoudig te monteren en
kan de recycloop verschillende vormen aannemen. Als de zon schijnt reflecteert de recycloop als een spiegelbol. Binnen schijnt de zon door de gootsteengaten dan ronde lichtstralen.
Als het regent bieden de aanrechtbladen bescherming. Via de gootstenen wordt het hemelwater verzameld in een tank en kan het worden gebruikt binnen een grijs water circuit. 

De opening is zaterdag 12 december om 16.00 uur bij het Lindershuis aan het Achterom.

Expositie
Van 12 december tot 23 januari is in het Centrum Beeldende Kunst (Voorstraat 180) de expositie van Superuse tot recyclicity te zien.

Over 2012Architecten
2012Architecten maakt in haar aanpak gebruik van het potentieel dat voorhanden is in de context waarin een ontwerp gerealiseerd wordt: de bestaande omgeving, energiebronnen en diverse afvalmaterialen. 2012architecten richt zich op de achterliggende systemen en processen en onderzoekt de economische, ecologische en visuele consequenties op alle schaalniveau’s.
2012Architecten werkt in het overgrote deel van haar projecten met afval en ziet hergebruik als een integrale ontwerpstrategie.

Meer informatie: 2012Architecten

Deel dit artikel

permalink