Bouw gestart: De Rotterdam

 

Gisteren heeft wethouder Hamit Karakus, samen met De Rotterdam CV, het ontwikkelconsortium MAB Development en OVG Projectontwikkeling, het startsein gegeven voor de bouw de verticale stad: De Rotterdam.

Met dit project is een totale investering gemoeid van zo'n 350 miljoen Euro. Door intensieve samenwerking van MAB Development en OVG Projectontwikkeling met de gemeente Rotterdam is het gelukt om in deze economisch moeilijke tijd te starten met dit binnenstedelijke sleutelproject op de Wilhelminapier.

Verticale stad aan de Maas
Het gebouw De Rotterdam is een unieke multifunctionele ontwikkeling aan de oever van de rivier de Maas op de Wilhelminapier in Rotterdam. In deze nieuwe verticale stad ontworpen door Rem Koolhaas, met een oppervlakte van 160.000 m2, zullen dagelijks 3.000 tot 4.000 mensen wonen, werken, winkelen en recreëren.

De bijzondere mix van functies maken het gebouw tot een verticale stad waarin 24 uur per dag geleefd wordt: een viersterren hotel, appartementen, kantoren, health club, diverse winkels, cafés en restaurants. Alle onderdelen maken slim gebruik van duurzame energielevering onder andere via het maaswater. Met spectaculaire uitzichten over de skyline van Rotterdam en de Maas wordt De Rotterdam de ontmoetingsplaats op de pier.

Impuls economie
De Rotterdam heeft een bouwtijd van ca. 45 maanden en wordt medio 2013 opgeleverd. Met de start van dit project wordt voor de bouwsector ca. 3.600 manjaren werkgelegenheid on-site en in de toeleverende industrie gecreëerd. Bij oplevering worden 400 nieuwe banen gecreëerd in het hotel en de leisure functies.

Momenteel is ruim zeventig procent van De Rotterdam verkocht of verhuurd. Het Ontwikkelingsbedrijf van de gemeente Rotterdam huurt 40.000 m2 in De Rotterdam. Belegger Amvest heeft alle 220 woningen aangekocht (woning voor de verhuur en verkoop) en Hotel keten NH Hoteles kocht in 2008 het hotel van 280 kamers met een congrescentrum.

De Rotterdam wordt gefinancierd door FGH Bank, evenals MAB Development onderdeel van de Rabo Vastgoedgroep.

Deel dit artikel

permalink

 

 

Meer door EDGE Technologies