AM en BAM Vastgoed focussen op duurzame winkelcentra

Combinatie AM en BAM Vastgoed zetten in op duurzame winkelcentra AM en BAM Vastgoed, die vanaf januari 2010 het nieuwe AM vormen, zetten in op het verbeteren van de duurzaamheid van winkelcentra.

In dit kader nemen zij gezamenlijk het initiatief voor de Toolkit Duurzaam Winkelvastgoed. Binnen duurzame vastgoedontwikkeling is winkelvastgoed volgens AM en BAM op dit moment nog onderbelicht. Verschillende retailconcepten vergen bovendien verschillende energieconcepten. Om die reden nemen AM en BAM Vastgoed het initiatief om deze problematiek inzichtelijk te maken voor haar klanten, zoals beleggers en retailers.

Zij wijzen op verschillende voordelen van duurzaam winkelvastgoed, niet alleen ecologisch, maar ook vanuit economisch perspectief. Om puur bedrijfseconomische redenen (stijgende energieprijzen) zijn maatregelen op het vlak van duurzaamheid onvermijdelijk.

Hierin gaat het vooral om de reductie van het energieverbruik en de CO2-uitstoot op een manier die zich het best doorvertaalt in winst voor investeerder en gebruiker. Energielasten vormen immers een steeds groter deel van de exploitatiekosten, waardoor energie-efficiënte systemen voor de gebruikers direct hun vruchten kunnen afwerpen. Alleen duurzaam vastgoed zal op termijn waardevast blijken.

Het streven is de Toolkit Duurzaam Winkelvastgoed voor de zomer van 2010 af te ronden.

Bron: Vastgoed Journaal

Deel dit artikel

permalink