seARCH 'Architect van het Jaar' 2009

Het Amsterdamse architectenbureau seARCH is uitgeroepen tot Architect van het jaar 2009, aldus het bericht van de organisatie ArchitectenWerk.

De prijs is drie jaar geleden ingesteld door ArchitectenWerk en heeft als doel om - naast de reeds gekende hoge architectonische kwaliteit van het gerealiseerde werk - ook de professionaliteit en innovatiekracht van Nederlandse architectenbureaus nader onder de aandacht te brengen van opdrachtgevers, pers en publiek.

Durf
Uit het juryrapport: "[…] draagt de jury Bjarne Mastenbroek met SeARCH graag voor als winnaar van de categorieprijs voor grote bureaus, vooral door de combinatie van durf in de zoektocht naar nieuwe architectonische wegen als in het aanspreken van opdrachtgevers en vakgenoten op hun verantwoordelijkheid. [...]

De jury heeft uiteindelijk unaniem besloten de prijs te gunnen aan het architectenbureau dat gepassioneerd werkt aan toparchitectuur, aan een eigen visie op duurzaamheid en wiens oprichter zich niet aflatend inzet voor de hele beroepsgroep: SeARCH uit Amsterdam."

De jury bestond uit: Prof. Dr Ir Andy van den Dobbelsteen - hoogleraar Climate Design and Sustainability TU Delft, Ir Harm Tilman - hoofdredacteur vakblad ‘de Architect’ en Ir Rudy Uytenhaak - Architect van het Jaar 2008.

Overige winnaars
De drie categorieprijzen werden als volgt verdeeld:
- Categorie Large (boven 20 fte): SeARCH uit Amsterdam
- Categorie Medium (6-20 fte): Atelier Kempe Thill uit Rotterdam
- Categorie Small (tot 5 fte): Kingma Roorda Architecten uit Rotterdam

De publieksprijs ging naar Faro Architecten uit Lisserbroek en Zutphen.

Bron: Architectenweb

Deel dit artikel

permalink