Agentschap NL Duurzaam Vastgoed Nieuwskrant - wintereditie

Net verschenen en voor de lezers van Duurzaam Gebouwd te downloaden: de Duurzaam Vastgoed Nieuwskrant van Agentschap NL, voorheen SenterNovem.

De aandacht voor verduurzaming heeft zichtbaar effect: enkele grote duurzame klanten eisen voortaan minimaal een C-label en vooraanstaande aanbieders gaan deze uitdaging aan. Voorbeelden hiervan leest u in de wintereditie van de Duurzaam Vastgoed Nieuwskrant van SenterNovem. In de krant leest u ook hoe SenterNovem u ook in 2010 ondersteunt bij het realiseren van uw duurzaamheidambities.

In de krant kunt u onder andere lezen dat de Rijksoverheid vanaf 1 januari 2010 alleen nog duurzame gebouwen met een C-label aanhuurt. Het is geen voornemen, wens of streven: het C-label is een keiharde eis. Aangezien het Rijk elf procent van alle kantoorpanden in gebruik heeft, is het van groot belang voor beleggers om daar rekening mee te houden.

In de Duurzaam Vastgoed Nieuwskrant van Agentschap NL leest u ook dat pensioenuitvoerder PGGM en pensioenfonds ABP hun vastgoedportefeuille gaan verduurzamen.

De Nieuwskrant is als pdf te downloaden via www.duurzaamvastgoedportal.nl.

Foto: Jo Daemen, Manager Energiebesparing Utiliteitssbouw SenterNovem:
"Duurzaam inkopen door de overheid en de gewijzigde opstelling van pensioenfondsen ABP en PGGM blijken belangrijke incentives voor de markt. De tijd van wachten is voorbij voor iedereen die de slag niet wil missen. En die niet met onverhuurbare gebouwen wil blijven zitten."

Deel dit artikel

permalink