Kostenmodel voor certificatie volgens BREEAM NL gereed

De Dutch Green Building Council komt met het nieuws dat het lang verwachte model om de kosten van een eventuele certificatie volgens BREEAM-NL te berekenen, kortgeleden online is gezet.

De Financiële Quickscan Duurzaamheid is in opdracht van de DGBC ontwikkeld door Brink Groep om geïnteresseerden te helpen bij het kwantificeren van duurzaamheidsvraagstukken.

Beheersbaar
Het rekeninstrument is zeer geschikt om al in de initiatieffase van een vastgoedontwikkeling te gebruiken. Zo wordt u zich in een zo vroeg mogelijk stadium bewust van de invloed van het duurzaamheidscenario. De gebruiker krijgt inzicht in de gemaakte keuzes en hun financiële consequenties. Zo blijft het project beheersbaar van begin tot eind.

Advies
De uitkomsten van de scan helpen een weloverwogen afweging te maken bij het duurzaam ontwikkelen van kantoren. Ze bieden ontwerpkaders, aangevuld met een globale raming op het niveau van investeringskosten.

De uitkomst geeft een globale indicatie van het basisgebouw en het te hanteren duurzaamheidscenario. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend. Om daadwerkelijk een keuze te kunnen maken, moet een op de situatie toegesneden advies worden gemaakt.

Bijdrage
Met de FQD willen Brink Groep en de DGBC een bijdrage leveren aan de discussie over de kansen van duurzaamheid in de vastgoedmarkt.

U vindt de FQD via de volgende twee websites:
www.quickscanduurzaamheid.nl
www.rekenen-aan-duurzaamheid.nl

Deel dit artikel

permalink