Akoestisch luchtdoorvoerrooster, Duco

Duco brengt in februari een nieuw aluminium deurrooster op de markt.

DucoDoor is eenvoudig en zonder schroeven te monteren in elk type deur, ongeacht de dikte. De binnenkant van de aluminium profielen is voorzien van akoestisch dempingmateriaal dat storende geluiden uit aangrenzende ruimtes tegenhoudt.

“Een gecontroleerde luchtdoorvoer levert een bijzonder grote bijdrage aan de optimale werking van een ventilatiesysteem”, zegt Lieven Pieters, Marketing Manager van Duco. “Ventilatieroosters in binnendeuren spelen daarbij een belangrijke rol. Ze zorgen voor de gewenste hoeveelheid doorvoer van lucht tussen de verschillende ruimtes van een gebouw of woning. En in tegenstelling tot kieren onder de deur vermijden ze daarbij tocht en dempen ze hinderend geluid.”

DucoDoor deurroosters zijn ideaal voor de doorvoer van lucht in het Duco Comfort System en het DucoTronic System. Deze vraaggestuurde natuurlijke ventilatiesystemen combineren een gecontroleerde, natuurlijke toevoer van verse lucht rechtstreeks via de gevel met een centrale, mechanische afvoer van vervuilde lucht en vocht via de ‘natte’ ruimtes.

“Ventileren volgens Systeem C zoals beschreven in de NEN1087: dat is de gezonde formule van Duco”, aldus Lieven Pieters. “En onze ventilatiesystemen zorgen bovendien voor een flinke EPC-winst.”

Meer informatie: Duco

Deel dit artikel

permalink