Duurzaamheidsdoelstellingen IVBN

De Vereniging van Institutionele Beleggers in Vastgoed, Nederland - kortweg IVBN wil in maart doelstellingen voor het verduurzamen van de bestaande voorraad afkaarten met de leden.

Het gaat om energiereductie van 25% in 2020 en 3% energiereductie per jaar vanaf 2011. Bij het verduurzamen moeten tenminste twee energiesprongen gemaakt worden of moet het gebouw aan het C-label voldoen.

Optredende overheid
Dit heeft Hans Copier, voorzitter van de IVBN Taskforce Duurzaamheid gisteren bekendgemaakt op een themabijeenkomst in Amsterdam. De eisen die IVBN stelt zijn in sommige opzichten strenger dan op dit moment de Rijksgebouwendienst heeft geformuleerd.

De RGD heeft op dit moment een voorbeeldfunctie. Minister Van Der Laan van Wonen, Wijken en Integratie, die zijn aangekondigde bezoek moest aflasten wegens verplichtingen in de Kamer, liet RGD-directeur Klein Schiphorst vertellen dat wanneer de zelfregulering in de branche niet helpt hij vanaf april van dit jaar eisen zal gaan stellen aan bestaande gebouwen. ‘Ik ben niet van de terugtrekkende overheid maar van de optredende overheid’, zo dreigde de minister.

Bron: Property NL

Deel dit artikel

permalink