Duurzame atria van Brakel Atmos en Scheuten Solar

Atriumspecialist Brakel Atmos en solarspecialist Scheuten Solar zijn een samenwerkingsverband aangegaan. Gezamenlijk gaan de beide bedrijven atria realiseren, die duurzaam, comfortabel en esthetisch verantwoord zijn.

Brakel Atmos en Scheuten Solar waren al goede bekenden van elkaar. Scheuten Solar produceert onder meer glasplaten met geïntegreerde zonnecellen, die Brakel Atmos toepast in glazen daken. Dat de beide bedrijven nu de krachten bundelen, heeft alles te maken met ‘duurzaam bouwen’: een begrip dat in de bouwwereld alleen nog maar belangrijker wordt. Wie zich op het vlak van ‘duurzaam bouwen’ weet te onderscheiden, heeft dan ook de toekomst.

“De samenwerking met Brakel Atmos geeft een nieuwe dimensie aan de toepassing van zonne-energie in glazen daken. De samenwerking met Brakel Atmos brengt ons een stap verder. Op basis van berekeningen en simulaties kunnen we nu kijken naar de energie- en comfortprestaties van atria”, zegt Ariane Bischoff, BIPV Product-Market Manager van Scheuten Solar.

Energieke samenwerking
De krachtenbundeling stelt Brakel Atmos in staat het solar concept te introduceren. Een uniek concept: Brakel Atmos is het enige bedrijf in de branche dat de interactie tussen een actief dak – een dak met zonnepanelen – en het atrium op energiewaardes kan berekenen.

Bij interactie kan men bijvoorbeeld denken aan de invloed die zonnepanelen in het glasdak uitoefenen op de ventilatiebehoefte en koellast in het atrium. Hierdoor krijgen opdrachtgevers meer inzicht in energie- en comfortprestaties van de betreffende ruimte.

“Brakel Atmos heeft veel ervaring op het gebied van glasoverkapte atria en wat daarbij komt kijken zoals klimaatregeling, zonwering en brandveiligheid. Scheuten Solar kent alle ins en outs van zonneenergie. Dit kan alleen maar leiden tot innovaties en een energieke samenwerking!”, aldus Ton van Gerwen, directeur van Brakel Atmos.

Deel dit artikel

permalink