Elektrisch gestuurde ventilatie én zonwering in één systeem

TwinTronic combineert natuurlijke ventilatie en buitenzonwering.

Het ventilatierooster, met geïntegreerd textieldoek, wordt elektrisch gestuurd en is daarmee toepasbaar in het DucoTronic System. Als onderdeel van dit vraaggestuurd ventilatiesysteem communiceert TwinTronic draadloos via het krachtige en universele Z-wave protocol met de CO2 sensor. Deze sensor stuurt de toe- en afvoer van lucht op basis van de luchtkwaliteit en de temperatuur in elke leefruimte, dus direct bij de bron.

De TwinTronic vult het bestaande Duco gamma aan elektrisch gestuurde roosters voor het toevoeren van verse lucht aan. Het aluminium rooster wordt ‘onzichtbaar’ op het kozijn achter een buitenmuur (in de spouw) geplaatst.

Geluidwerend
Het systeem combineert niet enkel ventilatie en zonwering, maar is ook geluidwerend. TwinTronic is namelijk van akoestisch dempingmateriaal voorzien. Dit maakt het ook geschikt voor projecten waar sprake is van geluidsbelasting.

Het zonweringdoek is eenvoudig uitneembaar vanaf de binnenzijde. Het doek is ook beschikbaar in een stormvaste ‘Fix’ uitvoering. Bij geopende ramen dient het afgerolde textieldoek daarbij tevens als insectenwering. De montage van het rooster op het raam is vooraf mogelijk in de werkplaats of na plaatsing van het raam op de bouwplaats.

EPC-winst
Het DucoTronic System ventileert volledig automatisch op basis van de luchtkwaliteit in elke leefruimte en de relatieve vochtigheid in de 'natte' ruimtes. Het realiseert een betere energiehuishouding (EPC-winst tot 0,26) in woningen want het ventileert alleen waar en wanneer dat nodig is, en in de juist hoeveelheid.

Meer informatie: Duco ‘Ventilation & Sun Control’

Deel dit artikel

permalink