Open Huis Steigereiland 2.0, FARO Architecten

Zaterdag 6 maart wordt  een open huis gehouden in het energieneutrale huis op Steigereiland. In dit huis zijn de nieuwste en interessantste technieken van duurzaam bouwen toegepast te zien. Tevens wordt, ten overstaan van het bouwteam, het eerste PassiefBouwen Keurmerk overhandigd voor gebouwde projecten.

Na het succes van een energie-efficiënte woning op Steigereiland, heeft FARO voor een tweede versie op een Passief huis ingezet. Dit woonhuis 2.0 is energie-neutraal en is volgens de normen van Cradle to Cradle gebouwd.

Deze woning krijgt nu als eerste in Nederland het Keurmerk van PassiefBouwen voor een gebouwd project. Eerder kreeg deze woning al het PassiefBouwen Keurmerk voor het ontwerp. Dit keurmerk wordt uitgereikt aan projecten die aan de strenge eisen van Passief bouwen voldoen. Met controles tijdens de bouw, een blowerdoortest en controle van de ventilatieinstallatie bij oplevering en op het eerst mogelijke moment een infraroodcontrole wordt getest of het project conform het ontwerp en volgens passiefnormen is gebouwd.

FARO hoopt de kennis en ervaringen die opgedaan zijn met de bouw van dit huis – in onderdelen, of volledig – snel te kunnen aanwenden en deze kennis weids te kunnen verspreiden.

Er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar voor het open huis. Anmelden bij pr@faro.nl.

Foto: John Lewis Marshall

Deel dit artikel

permalink