Seminar: Hout als gevelbekleding

Op donderdag 18 maart a.s. organiseert Centrum Hout samen met Tangram Architekten in Amersfoort  een seminar rondom de mogelijkheden van brandveilige toepassing van hout als gevelbekledingssystemen.

Tijdens dit seminar worden de vele vragen rondom brandveiligheid en gevelbekledingen in hout beantwoord, evenals die over duurzame detaillering en onderhoud. Uit oogpunt van maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaam inkopen is er uitgebreid aandacht voor de duurzame herkomst, veelzijdigheid en gebruik van de houtsoort western red cedar.

4 Seizoenen
Achtergrond voor dit seminar is het project ‘De Vier Seizoenen’ aan de Laan van Orden te Apeldoorn. Deze vier paperclipvormige appartementenblokken bovenop een groene heuvel trekken niet alleen aandacht door hun inpassing in het bestaande landschap van groen, appartementenflats en grondgebonden tweelaagse woningen, maar zeker ook door de gevelelementen met verticale open gevelbekleding van brandveilig en semitransparant
afgewerkt western red cedar. De indrukwekkende gevels zijn zorgvuldig ontworpen,
gedetailleerd en in het werk aangebracht.

Na een toelichting op het project door Bart Mispelblom Beyer van Tangram Architekten, volgt een informatieve lezing over de herkomst en ontwerp- en toepassingsmogelijkheden van western red cedar door Dick McRae de Western Red Cedar Export Association (WREA). Na een korte pauze zal Jan de Jong van TNO Bouw en ondergrond ingaan op duurzame keuzes in ontwerp, detaillering, houtsoort en onderhoud bij houten gevelbekledingen.

Tenslotte zal Bram Kersten van ingenieurs- en adviesbureau LBP Sight een toelichting geven op de bouwfysische en brandveiligheidsaspecten van de speciaal voor dit project ontworpen gevelelement met een open gevelbekleding van western red cedar. Daarna volgt een bezoek aan het appartementencomplex ’Laan van Orden’.

Meer informatie
Vanaf 13.30 uur wordt u ontvangen met koffie en thee in Brasserie Mandala aan de Sportlaan 2 te Apeldoorn. Deelname is gratis. www.centrum-hout.nl

Aanmelden tot uiterlijk 11 maart r.bodar@centrum-hout.nl

Foto: John Lewis Marshall

Deel dit artikel

permalink