Grounds for Change

Ruimte en energie in het licht van het veranderende klimaat. Dat is het centrale thema van 20 tot en met 23 april in Nooitgedacht. Een aantal dagen vol inspirerende sprekers, excursies en volop gelegenheid om te netwerken.

De provincie Drenthe houdt samen met Ruimte Rijk (onderdeel van de Rijksuniversiteit Groningen) de Grounds for Change conferentie 2010. De conferentie wordt van 20 tot en met 23 april 2010 gehouden in Hof van Saksen te Nooitgedacht.

Energie en ruimtelijke netwerken
Grounds for Change legt het nadrukkelijke verband tussen onze energie- en klimaatvraagstukken en de driedimensionale ruimtelijk ontwikkeling. Kortom, het samenbrengen van de energie- en de ruimtelijke netwerken.

De zon, wind, biomassa en de bodem spelen een hoofdrol in onze toekomstige duurzame energievoorziening. ‘Innovatie en kennisontwikkeling zijn nodig om die toekomstige vraagstukken op te lossen. Daar moeten we in investeren voor de leefomgeving van onze kinderen’, volgens gedeputeerde Tanja Klip-Martin (portefeuillehouder van o.a. Klimaat en Energie).

Samenwerking
Grounds for Change is geboren in Drenthe, maar geniet in toenemende mate belangstelling van andere overheden in binnen- en buitenland. Dat is de motivatie voor de provincie Drenthe om de Grounds for Change conferentie samen met de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) te organiseren.

‘Met de Grounds for Change conferentie, worden alle partijen uitgedaagd het visionaire, het concrete en methode met elkaar te verbinden’ aldus Gert de Roo, hoogleraar Planologie aan de RUG.

Sprekers
 Prof. dr. Wubbo Ockels, Wouter van Dieren en drs. Adjiedj Bakas.

Meer info
Op www.drenthe.nl/groundsforchange is alle informatie over de conferentie beschikbaar.

Deel dit artikel

permalink