Gipsvezelplaten die de lucht verbeteren, Greenline

De luchtkwaliteit in bijvoorbeeld woonkamers, klaslokalen, kantoren en patiëntenkamers is vaak slecht. De oorzaak is te vinden in de gebruikte bouwmaterialen, vloerbedekking, meubelen, apparatuur en isolatiematerialen, die allemaal schadelijke stoffen kunnen uitstoten.

Greenline platen zijn gewone gipsvezelplaten, die fabrieksmatig aan twee zijden behandeld zijn met een werkende stof op keratinebasis. Er zijn Greenline Gipsvezelplaten voor wanden en plafonds en  Vloerelementen. Bovendien zijn er Greenline lijmen voor platen en vloerelementen.

Voor de bouw of renovatie van onder andere woningen, scholen en ziekenhuizen is Fermacell Greenline de beste keus.

Greenline past bijvoorbeeld binnen het programma van eisen voor het realiseren van ‘Frisse Scholen’: ‘Een slecht binnenmilieu in scholen heeft een negatief effect op de gezondheid van leerlingen en onderwijzend personeel en op hun leerprestaties en functioneren.’

Beter verblijfsklimaat
De ‘groene plaat’ stoot zelf geen schadelijke stoffen uit en reinigt actief de binnenlucht. Zo verbetert Greenline het verblijfsklimaat in woningen, kantoorgebouwen, klaslokalen en patiëntenkamers in ziekenhuizen en verpleeghuizen. Kortom, op alle plaatsen waar mensen gedurende lange tijd verblijven.

Fermacell blijft actief onder afwerkingslagen, bij voorkeur dampopen verven, wandbekledingen en vloerbedekkingen. De werking van de Fermacell platen is onderzocht en bevestigd door het onafhankelijke Eco Institut uit Köln.

Fermacell

Deel dit artikel

permalink