Woodchallenge 2010 geopend

De Koninklijke Vereniging Van Nederlandse Houtondernemingen (VVNH) en Centrum Hout sporen ook dit jaar middels de WoodChallenge studenten aan te excelleren in hout.

De studentenhoutprijs staat niet alleen open voor studies als Bouwkunde en Civiele Techniek aan Technische hogescholen en Universiteiten, maar ook voor alle andere technische opleidingen, zoals Technische Bedrijfskunde, Architectuur, Milieukunde en Biochemie. Voorwaarden zijn in ieder geval dat de inzending betrekking heeft op een onderzoek of project uit het studiejaar 2010 en dat de student(en) en hun begeleidende docenten verbonden zijn aan een Nederlandse onderwijsinstelling.

Inzendingen
De inzendingen moeten getuigen van durf en visie - het challenge-gehalte -, techniek en de vormgeving. Verder let de jury op het vernieuwende karakter, de consistentie in ontwerp en uitvoering, de praktische uitvoerbaarheid, de bijdrage aan het imago van hout en bovenal de liefde voor dit materiaal. Het verdient aanbeveling maatschappelijke aspecten als vermindering van milieueffecten mee te nemen.

De inzendingen kunnen het resultaat zijn van bijvoorbeeld eindexamenprojecten, afstudeerscripties, stageprojecten en promotieonderzoeken, met een hoofdrol voor hout(producten). Voorbeelden zijn ontwerpen van nieuwe toepassingsvormen, producten en technieken en het inventief uitnutten van de eigenschappen of ideeën voor innovatief gebruik. Ook uitgewerkte communicatiestrategieën of hulpmiddelen om hout(producten of -eigenschappen) te promoten, in de markt te zetten of commercieel aantrekkelijk te maken kunnen worden ingediend.

Bij de beoordeling wordt rekening gehouden met het onderwijsniveau (hbo of wo) en het studiejaar, zodat alle inzendingen gelijke kans maken.

Prijzen
De deelnemers strijden om de WoodChallenge-bokaal. De winnaar van de hoofdprijs ontvangt daarnaast een bedrag van € 1.000,-. Voor de tweede en derde prijs zijn respectievelijk € 400,- en
€ 200,- gereserveerd. Ook kan de jury besluiten tot het uitreiken van een extra aanmoedigingsprijs.

Uitreiking
De jury zal op 30 november 2010, tijdens de Nationale Houtdag, bekend maken wie van de genomineerden zich winnaar mogen noemen van de WoodChallenge 2010.

Aanmelden
Studenten die mee willen dingen naar de WoodChallenge 2010 worden verzocht dit te doen middels een voorinschrijving. De inzenders die middels een voorinschrijving te kennen hebben gegeven deel te willen nemen aan de WoodChallenge 2010 hebben het privilege kosteloos gebruik te maken van tips en informatie van Centrum Hout.

De voorinschrijving dient te geschieden middels het daartoe bestemde inschrijfformulier en in te zenden vóór 1 juni 2010.

Studenten die geen gebruik hebben gemaakt van de mogelijkheid van voorinschrijving kunnen gebruikmaken van de definitieve inschrijving. Deze kunnen tot 1 september 2010 worden ingediend bij Centrum Hout.

Inschrijfformulieren en voorwaarden
Aan de deelname aan de WoodChallenge zijn voorwaarden verbonden. Voorwaarden en inschrijfformulieren zijn te downloaden via www.woodchallenge.nl

Deel dit artikel

permalink