CODIN start met Cradle to Cradle

Binnenkort start het nieuwe netwerk Contactnet Duurzame Innovatie Noord-Nederland (CODIN) met het project Cradle to Cradle (C2C). Daarin ontwikkelen twaalf industriële bedrijven in de gemeenten Groningen, Leeuwarden, Emmen en Hoogeveen ieder een nieuw duurzaam product volgens de principes van C2C.

Een belangrijk uitgangspunt bij C2C is dat alle afval volledig herbruikbaar is in een productieproces, of biologisch afbreekbaar. De bedrijven kunnen het project afsluiten met een certificaat. De kennis die zij opdoen wordt met een grote groep bedrijven, overheden en kenniscentra gedeeld.

Doel van het project is dat zo veel mogelijk bedrijven, adviseurs, kennisinstellingen en overheden in Noord-Nederland ervaring opdoen met duurzame innovatie, gericht op C2C. De provincies Groningen, Fryslân en Drenthe hebben 200.000 euro beschikbaar gesteld voor het project.

Industriële bedrijven in de gemeenten Leeuwarden, Groningen, Emmen en Hoogeveen die geïnteresseerd zijn in het Cradle2Cradle project, kunnen contact zoeken met de gemeente, Syntens of de Kamer van Koophandel.

Meer informatie: www.codin.nl

Deel dit artikel

permalink