IsoFort spouwplaat

Onlangs heeft IsoBouw Systems haar vertrouwde W-PF spouwisolatieplaat vervangen door een nieuwe variant, de extreem voordelige IsoFort spouwisolatie. IsoFort bestaat voor een groot gedeelte uit gerecycled EPS zonder dat dit tot kwaliteitsverlies leidt.

Voor het milieu betekent dit dat bij de productie van IsoFort® nog minder nieuwe grondstoffen en energie nodig zijn. En dat terwijl de energie- en grondstofbehoefte bij de productie van EPS al het laagst is van alle isolatiematerialen.

Ongevoelig voor vocht
Volgens de fabrikant zijn verder onderscheidende productkenmerken van IsoFort de hoge isolatiewaarden, de extra grote sponning waardoor koudebruggen worden voorkomen en de snelle verwerkbaarheid dankzij het rastermotief en de breuknaden op de plaat.

Net zoals zijn voorganger is IsoFort ongevoelig voor vocht, 100% recyclebaar en niet schadelijk voor de gezondheid van de verwerker of bewoner. Het is niet irriterend voor de huid of ogen. Met de gepatendeerde en wit/grijze gespikkelde IsoFort spouwisolatie kan een Rc-waarde tot 4.0 m2K/W behaald worden.

Dunne spouwisolatie
Naast deze extreem voordelige spouwisolatie met dubbel milieuwinst levert IsoBouw ook een extreem dunne spouwisolatie met extra hoge isolatiewaarden. Deze PolyFortPro isolatieplaat heeft een reflecterende folie en wordt toegepast als men bij een beperkte luchtspouwbreedte toch extra goed wil isoleren.

Meer informatie: op Isobouw

Deel dit artikel

permalink