Beveiligen fotovoltaïsche installaties

De overspanningsbeveiligingsfamilies PV-SET en VAL-MS 1000 DC van Phoenix Contact beveiligen fotovoltaïsche installaties effectief tegen overspanningen.

 Voor alle gangbare installaties zijn geschikte beveiligingsmodulen leverbaar. De fotovoltaïsche sets zijn kant en klaar voorgemonteerde aansluitkasten voor installaties met één of vijf strings tot 1000 V DC in beschermklasse IP65. De beveiligingsmodulen VAL-MS 1000 DC kunnen individueel op NS 35-montagerails worden geïnstalleerd.

Alle varianten zijn gebaseerd op steekbare afleiders. Ze bestaan uit een meerkanaals basiselement met één beveiligingssteker per kanaal. Elke steker beschikt over een functiebewaking en een statusindicatie. Extra bijzonderheden zoals meldcontact, solarconnectoraansluiting, dynamovrijschakeling en testklemmen zijn afhankelijk van het moduultype.

Het aantal kanalen is afgestemd op de toepassing waarvoor het beveiligingsmoduul is ontworpen. Bij servicewerkzaamheden kunnen de beveiligingsstekers zonder ingrijpen in de installatie worden verwijderd. Met het mobiele testapparaat Checkmaster kunnen de stekers eenvoudig ter plaatse worden getest.

Meer informatie: Phoenix

Deel dit artikel

permalink