Duurzaam Den Haag op de kaart

Sinds kort kan iedereen zien hoe duurzaam de stad Den Haag is. Tijdens de kick-off van de Maand van de Duurzame Stad is de digitale gids van Duurzaam Den Haag gepresenteerd.

www.duurzaamdenhaaggids.nl is een initiatief van Ontwikkelingsmaatschappij Den Haag. De site maakt zichtbaar welke duurzame projecten er in de stad zijn en wil op die manier ook anderen motiveren om aan de slag te gaan met duurzaamheid.

Op de kaart
Op de website is een google-maps applicatie te zien, waar de verschillende projecten letterlijk op de kaart staan. Op de website zijn al meer dan 60 duurzame projecten opgenomen. Deze projecten zijn door verschillende partijen ingediend: overheden, bedrijfsleven, non-profit organisatie en burgers.

De website laat duurzaamheid in de praktijk zien op verschillende gebieden, zoals duurzame energie, duurzaam ondernemen, duurzaam bouwen en renoveren. Het is mogelijk om meer informatie te lezen door verder te klikken op de website. Ook is het mogelijk een route te maken langs de duurzame projecten.

Aanmelden
Er zijn nog veel meer duurzame projecten in Den Haag die op de kaart kunnen worden geplaatst. Om Den Haag roept iedereen op om deze projecten aan de site toe te voegen.

Ontwikkelingsmaatschappij Den Haag
Ontwikkelingsmaatschappij Den Haag - beter bekend als Om Den Haag draagt actief bij aan een duurzame en vitale toekomst van de stad. Een stad die aantrekkelijk is om te werken, te wonen en te recreëren. Om Den Haag richt zich hierbij primair op ondernemend Den Haag.

Uitgangspunt is dat een duurzame toekomst hand in hand gaat met duurzame economische groei en maatschappelijk ondernemerschap. De gids voor Duurzaam Den Haag is mede mogelijk gemaakt door steun van de gemeente Den Haag.

Deel dit artikel

permalink